Πουτανέσκα με τόνο
2013-08-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Εμένα μου αρέσει ξερή μυζήθρα τριμμένη αλλά μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο τυρί αν θέλετε ή ακόμα θρυμματισμένη ψίχα ψωμιού ελαφρά ψημένη στο γκριλ με ελάχιστο λάδι.
Συστατικά
250γρ.ζυμαρικά της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα λαζάνια)
Λάδι
1κονσέρβα τόνου στραγγισμένη
3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1κόκκινη καυτερή ψιλ/νη
1/2φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες
1κ.σ.κάππαρη
1/2φλ.λευκό κρασί
1ντομάτα πολύ ψιλ/νη
Το ξύσμα μισού λεμονιού
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τον τόνο και με ένα πιρούνι τον διαλύουμε. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη και σβήνουμε με το κρασί. Έπειτα ρίχνουμε και την ντομάτα μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και 1φλιτζανάκι του καφέ νερό. Το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 3-4 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα τα ζυμαρικά μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό.