Πράσινα φασολάκια με λιαστές ντομάτες pesto
2014-11-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
3/12/14
Πράσινα φασολάκια με λιαστές ντομάτες pesto. Ένα πράσινο pesto για να συνδυάσουμε τα αγαπημένα μας ζυμαρικά ή σαν άλειμμα σε φρεσκοψημένο ψωμί.
Συστατικά
- 200gr. Βρασμένα πράσινα φασολάκια
- 3-4 λιαστές ντομάτες
- ¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι καβουρδισμένο ή ωμό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή όσο χρειαστεί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, όχι πουρέ. Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται επιπλέον λάδι αν θέλουμε πιο ρευστό μείγμα και δοκιμάζουμε για επιπλέον αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Το σερβίρουμε σαν οποιοδήποτε πεστο και φυλάμε όσο περισσέψει στο ψυγείο, καλύπτοντας την επιφάνεια με λίγο λάδι για 2-3 ημέρες.