Πράσινη σούπα της Ανάστασης
2014-04-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/4/14
Λίγες ώρες πριν περάσουμε στον παραδοσιακό οβελία και το μεγάλο φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα, μια πρόταση σούπας ότι πρέπει για το στομάχι μας. Πράσινη σούπα της Ανάστασης, για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ την μεταμεσονύκτια ώρα που σερβίρεται συνήθως το δείπνο! Προτεινόμενη όμως και για κάθε φορά που θέλουμε κάτι που θα αποτοξινώσει τον οργανισμό μας , θα μας χορτάσει και θα μας γεμίσει θρεπτικές ουσίες.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
- 3 φλιτζάνια μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
- ½ κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- ¼ του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό (αν την θέλουμε περισσότερο πηχτή βάζουμε 1- 1 ½ φλιτζάνι)
- Χυμό από 1 λεμόνι και 1 lime και επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε με τη σειρά το σπανάκι, το μπρόκολο, το σέλινο, το σκόρδο, τον άνηθο και το ginger.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το νερό και τους χυμούς από το λεμόνι και το lime και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις κρυώσει λίγο την πολτοποιούμε στο multi, την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να ρίξουμε λίγη κρέμα γάλακτος στο τέλος και να παραβλέψουμε το χυμό λεμονιού ή να τη σερβίρουμε δίπλα σε κάποιο λευκό αρωματικό ρύζι, όπως basmati ή jasmine.