Loader

Πράσινο basmati με κάσιους

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1φλ.ρύζι basmati μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

1/4κ.γλ.κύμινο

1/4κ.γλ.κάρδαμο

1/3κ.γλ.γαρύφαλλο

1φύλλο δάφνης

1ξυλάκι κανέλας

1/3φλ.κάσιους άψητα

1/4κ.γλ.τσίλι σκόνη

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1/2κ.γλ.κουρκουμάς

1/2κ.γλ.garam masala

3κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΙΓΜΑ

1 ½ φλ.σπανάκι πλυμένο

1/2κ.γλ.ginger σκόνη

4σκελ.σκόρδο

1κ.σ.ινδοκάρυδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα το πράσινο μείγμα από σπανάκι. Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι για 2-3 λεπτά. Το σουρώνουμε και αφού κρυώσει το χτυπάμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα. Το φυλάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κύμινο, το κάρδαμο, το γαρύφαλλο, το φύλλο δάφνης και το ξυλάκι κανέλας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κάσιους ίσα να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε να γυαλίσει. Τέλος προσθέτουμε το πράσινο μείγμα, τον κουρκουμά, το τσίλι, το garam masala και αλατοπίπερο κατά βούληση, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά να πρασινίσει καλά όλο το μείγμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *