Loader

Πρασόπιτα με κιμά

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

2 φύλλα σφολιάτας κατεψυγμένης
2 κουταλlές ελαιόλαδο
5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 αβγό
2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
λίγο βούτυρο
1κουταλιά σουσάμι, αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζάνια μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική

* ΜΠΕΣΑΜΕΛ 2 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. αλεύρι 1 1/4 φλ. γάλα αλάτι φρέσκο πιπέρι μοσχοκάρυδο Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χρυσίσιει και να μην εχεί κομματάκια αλεύρι σε σβώλους.Το μάτι μας σε μέτρια προς χαμηλή ένταση πάντα.Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, χώρις να σταματήσουμε το ανακάτεμα.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξι η μπεσαμέλ.Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο(προαιρετικά),χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε το σκευός.

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα πράσα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον κιμά και τον αφήνετε να ροδίσει. Ρίχνετε το μπέικον, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και λίγο νερό και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ* και την ανακατεύετε με το μείγμα του κιμά, το αβγό χτυπημένο και το κασέρι. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε και το καλύπτετε με το άλλο φύλλο. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο λιωμένο βούτυρο και την πασπαλίζετε με σουσάμι Ψήνετε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.Μόλις ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή. Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *