Loader

Πρόγευμα βρώμης με γλυκοπατάτα και κακάο

2014-12-13
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

13/12/14

Πρόγευμα βρώμης με γλυκοπατάτα και κακάο γιατί όπως σας υποσχέθηκα τις προάλλες, φέτος στο ZannetCooks, η γλυκοπατάτα θα γίνει υλικό must, αλλά όχι μόνο αυτή. Κολοκύθα, κάστανα, ρόδι, λωτοί και άλλα πολλά, σύντομα κοντά σας. Μεγάλη έμπνευση την έχω, για τέλος του χρόνου.

sweetpotoatmeal (1) sweetpotoatmeal (3)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλιά της σούπας chia seeds (προαιρετικά)
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα βρασμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 βανιλίνη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
  • Για το σερβίρισμα: ξηροί καρποί ή ξερά φρούτα της επιλογής μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη βρώμη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τους σπόρους chia.

Βήμα 2

Ρίχνουμε την γλυκοπατάτα, λιωμένη και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, τη βανιλίνη, το μέλι και αν χρειάζεται λίγο επιπλέον γάλα ή νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και το μοιράζουμε σε μπολ. Διασκορπίζουμε από πάνω ξερά φρούτα ή καρπούς που έχουμε επιλέξει και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *