Πρόγευμα βρώμης με γλυκοπατάτα και κακάο
2014-12-13- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
13/12/14
Πρόγευμα βρώμης με γλυκοπατάτα και κακάο γιατί όπως σας υποσχέθηκα τις προάλλες, φέτος στο ZannetCooks, η γλυκοπατάτα θα γίνει υλικό must, αλλά όχι μόνο αυτή. Κολοκύθα, κάστανα, ρόδι, λωτοί και άλλα πολλά, σύντομα κοντά σας. Μεγάλη έμπνευση την έχω, για τέλος του χρόνου.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλιά της σούπας chia seeds (προαιρετικά)
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα βρασμένη
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 βανιλίνη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
- Για το σερβίρισμα: ξηροί καρποί ή ξερά φρούτα της επιλογής μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη βρώμη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τους σπόρους chia.
Βήμα 2
Ρίχνουμε την γλυκοπατάτα, λιωμένη και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, τη βανιλίνη, το μέλι και αν χρειάζεται λίγο επιπλέον γάλα ή νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και το μοιράζουμε σε μπολ. Διασκορπίζουμε από πάνω ξερά φρούτα ή καρπούς που έχουμε επιλέξει και σερβίρουμε.