Ρατατουϊγ με ρεβίθια και κουσκούς
2013-07-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κρεμμύδια ψιλ/να
4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1μελιτζάνα κομμένη ζουλιέν
2κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν
2καρότα κομμένα ζουλιέν
Λάδι
Αλατοπίπερο
2ντομάτες ψιλ/νες
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
1κ.γλ.κάρυ σκόνη1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1φλ.μαγειρεμένα ρεβίθια
1φλ.κουσκούς
Οδηγίες
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε άλλα 7 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο , το κάρυ, το πιπέρι καγιέν και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά , με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά περίπου. Κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε το κουσκούς και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.