Ρεβιθόσουπα βελουτέ κρύα ή ζεστή
2014-04-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
4/4/14
Ρεβιθόσουπα βελουτέ κρύα ή ζεστή ! Από τη μια ο καιρός που έχει ανοίξει αρκετά και δεν επιθυμούν όλοι κάποιο ζεστό γεύμα ή ρόφημα (εκτός ίσως από εμένα που εξακολουθώ να πίνω καυτό τσάι με μέλι) και από την άλλη γιατί τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και στις δυο περιπτώσεις. Η επιλογή δική σας!
Συστατικά
- 150gr. Ρεβίθια βρασμένα
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 5-6 μανιτάρια
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά) και άνηθος ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε σε κομμάτια τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε για μισό λεπτό τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και μετά από 1 λεπτό το ζωμό.
Βήμα 2
Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και κλείνουμε το μάτι να κρυώσει λίγο η σούπα.
Βήμα 3
Πολτοποιούμε το μείγμα με ράβδο μπλέντερ ή στο multi και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τη σούπα κρύα ή ζεστή διασκορπίζοντας από πάνω παρμεζάνα και άνηθο κατά βούληση καθώς και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.