Ριγανάτο λάχανο φούρνου
2014-05-09- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(3.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
9/5/14
Ριγανάτο λάχανο φούρνου, αν βαρεθήκαμε να το τρώμε συνέχεια ωμό ή βραστό και θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε χωρίς πολύ κόπο ή έντονες μυρωδιές στο σπίτι μας. Μόνο του ή σαν συνοδευτικό αντί κάποιων άλλων λαχανικών, θα σας εκπλήξει με την ευκολία εκτέλεσης της συνταγής αλλά και της νοστιμιάς του.
Συστατικά
- 1 μικρό λάχανο
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Ξερή ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το λάχανο από τα πρώτα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε φέτες μέτριου πάχους.
Βήμα 2
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και την ψεκάζουμε με λίγο λάδι (ή spray λαδιού με peperoncino, για πικάντικη γεύση). Ακουμπάμε τις φέτες του λάχανου τη μια δίπλα στην άλλη και τις ραντίζουμε με λίγο ακόμα λαδάκι. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40-45 λεπτά.
Βήμα 3
Το σερβίρουμε αμέσως σαν συνοδευτικό με κάποιο ψητό κρέας ή ψάρι ή μαζί με pesto ή κάποια sauce της επιλογής μας.