Loader

Ριζότο για 2

2014-02-08
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

8/2/14

Ριζότο για 2 , για την 14Η Φλεβάρη που θα γιορτάσουμε παρέα με τον αγαπημένο/ η μας τον έρωτα! Τα λαχανικά που σας προτείνουμε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα της προτίμησης και της αρεσκείας μας , κρατώντας ίδια τη διαδικασία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σερβίρεται  σε ένα πιάτο, με 2 πιρούνια!!

rizotogia2 (1) rizotogia2 (5) rizotogia2 (6) rizotogia2 (8)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών, έτοιμος ή σπιτικός + 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού αρακάς βρασμένος ή από κονσέρβα
  • 1 φλιτζάνι ανάμικτο ρύζι (parboiled & άγριο)
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε ελαφρά το φινόκιο και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον αρακά, ανακατεύουμε και τα κρατάμε όλα στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει ελαφρά, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί.

Βήμα 3

Μόλις το απορροφήσει λίγο ρίχνουμε το 1/3 από το ζωμό και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, προσθέτοντας κάθε φορά που απορροφάει τα υγρά, από το ζωμό που έχουμε κρατήσει.

Βήμα 4

Αφού μας τελειώσει ο ζωμός και έχουν περάσει τα 20 λεπτά, ρίχνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *