Ριζότο για 2
2014-02-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
8/2/14
Ριζότο για 2 , για την 14Η Φλεβάρη που θα γιορτάσουμε παρέα με τον αγαπημένο/ η μας τον έρωτα! Τα λαχανικά που σας προτείνουμε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα της προτίμησης και της αρεσκείας μας , κρατώντας ίδια τη διαδικασία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σερβίρεται σε ένα πιάτο, με 2 πιρούνια!!
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών, έτοιμος ή σπιτικός + 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
- 1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 του φλιτζανιού αρακάς βρασμένος ή από κονσέρβα
- 1 φλιτζάνι ανάμικτο ρύζι (parboiled & άγριο)
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε ελαφρά το φινόκιο και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον αρακά, ανακατεύουμε και τα κρατάμε όλα στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει ελαφρά, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί.
Βήμα 3
Μόλις το απορροφήσει λίγο ρίχνουμε το 1/3 από το ζωμό και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, προσθέτοντας κάθε φορά που απορροφάει τα υγρά, από το ζωμό που έχουμε κρατήσει.
Βήμα 4
Αφού μας τελειώσει ο ζωμός και έχουν περάσει τα 20 λεπτά, ρίχνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.