Ριζότο με τραχανά
2013-08-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.τραχανάς ξινός
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1πράσο ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1μικρή ντομάτα τριμμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
1λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
1κ.σ.βούτυρο
Παρμεζάνα τριμμένη ή φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα(προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Ρίχνουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε 2 λεπτά το σοτάρισμα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό,σε χαμηλή φωτιά, κάθε φορά που το απορροφάει όπως στο ριζότο. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τελειώσει ο ζωμός κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να «κάτσει» 2-3 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με τυράκι της αρεσκείας μας.