Ρολό κιμά γεμιστό με φέτα Μεσολογγίου*
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό κιμάς ανάμικτος-χοιρινός και μοσχαρίσιος)
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
2κ.σ.λάδι
1κρεμμύδι τριμμένο
2αυγά χτυπημένα
Αλατοπίπερο
1/2φλ.γάλα
1κ.σ.ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
7λιαστές ντομάτες
2σκελ.σκόρδο
1κ.γλ.ρίγανη
Λίγο λάδι από τις λιαστές ντομάτες
Φέτα κομμένη σε μπαστουνάκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά. Το απλώνουμε σε λαδόκολλα σε μακρόστενο σχήμα. Βάζουμε στο multi τις λιαστές ντομάτες με το λάδι,τη ρίγανη και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Αλείφουμε με αυτό το κέντρο του κιμά και τοποθετούμε στη σειρά κατά μήκος τα μπαστουνάκια του τυριού. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κλείνουμε προσεχτικά τις άκρες να μη φύγει η γέμιση. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη το τοποθετώ σε ένα ταψί μαζί με τη λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά. Κατόπιν βγάζω τη λαδόκολλα και ψήνω για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το ρολό. Σερβίρω το ρολό σε φέτες με πάτες φούρνου ή τηγανιτές.