Ρυζοσαλάτα της καρδιάς με κάστανα και πλευρώτους
2014-02-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
4/2/14
Ρυζοσαλάτα της καρδιάς με κάστανα και πλευρώτους, η πρόταση μας για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και από καρδιάς γιατί στο cookmania, σε ότι κάνουμε βάζουμε αγάπη!
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού άγριο ρύζι
- ¼ του φλιτζανιού ρύζι parboiled ή κάποιο άλλο αρωματικό ρύζι της αρεσκείας μας
- 6 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 1/2 κουταλιά της σούπας μαυροσούσαμο
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού ή ξύδι από λευκό κρασί
- ½ κουταλιά της σούπας Soya sauce cream και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα δυο είδη ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ξύδι που θα χρησιμοποιήσουμε , ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα κάστανα και ραντίζουμε με τη soya. Ρίχνουμε τα δυο είδη σουσαμιού , ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με το ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο soya, προαιρετικά.