Ρόκα με καπνιστό χοιρομέρι και καραμελωμένα αμύγδαλα
2015-12-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
14/12/15
Ρόκα με καπνιστό χοιρομέρι και καραμελωμένα αμύγδαλα γιατί ο συνδυασμός πράσινων σαλατικών με το καπνιστό δένει τέλεια και δημιουργεί μια πολύ εορταστική διάθεση.
Συστατικά
- 1 μικρό ραντίτσιο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένα
- 120gr. Καπνιστό χοιρομέρι Κύπρου σε κυβάκια ή μπέικον
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
- 2/4 του φλιτζανιού καραμελωμένα αμύγδαλα, κοπανισμένα ή ότι ξηρό καρπό προτιμάτε
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με το ξύδι, το μέλι, το αλατοπίπερο και το ξύσμα πορτοκαλιού και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το χοιρομέρι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ραντίτσιο με τη ρόκα και το μήλο. Ραντίζουμε με το dressing που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε ξανά. Διασκορπίζουμε από πάνω το χοιρομέρι και τα καραμελωμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.