Ρόκα σαλάτα με κεράσια και ραπανάκια
2014-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
8/8/14
Ρόκα σαλάτα με κεράσια και ραπανάκια ή όχι άλλη χωριάτικη παρακαλώ! Συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά με ελληνικό τυρί φέτα της αρεσκείας σας και πρωτοτυπήστε στο τραπέζι σας.
Συστατικά
- 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
- 6-7 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι κεράσια, καθαρισμένα από κουκούτσια και κομμένα στη μέση
- 80gr. Φέτα ή ανθότυρο ή ανάλογο τυρί της προτίμησης μας
- ¼ του φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά της σούπας μέλι
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το μέλι με το λάδι και το χυμό λεμονιού και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε σε μπολ ή πιάτο σερβιρίσματος τη ρόκα, τα ραπανάκια και τα κεράσια και το βασιλικό και περιχύνουμε με το dressing.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε, διασκορπίζουμε από πάνω το τυρί θρυμματισμένο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο κατά βούληση και σερβίρουμε.