Loader

Ρόκα σαλάτα με κεράσια και ραπανάκια

2014-07-22
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

8/8/14

Ρόκα σαλάτα με κεράσια και ραπανάκια ή όχι άλλη χωριάτικη παρακαλώ! Συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά με ελληνικό τυρί φέτα της αρεσκείας σας και πρωτοτυπήστε στο τραπέζι σας.

cherryradishsld (4) cherryradishsld (7)

Συστατικά

  • 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
  • 6-7 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι κεράσια, καθαρισμένα από κουκούτσια και κομμένα στη μέση
  • 80gr. Φέτα ή ανθότυρο ή ανάλογο τυρί της προτίμησης μας
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά της σούπας μέλι
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το μέλι με το λάδι και το χυμό λεμονιού και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάζουμε σε μπολ ή πιάτο σερβιρίσματος τη ρόκα, τα ραπανάκια και τα κεράσια και το βασιλικό και περιχύνουμε με το dressing.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε, διασκορπίζουμε από πάνω το τυρί θρυμματισμένο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο κατά βούληση και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *