Ρόκα σαλάτα με χοιρομέρι Κύπρου και αυγό μάτι
2014-02-26- Κουζίνα: Κυπριακή
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
26/2/14
Ρόκα σαλάτα με χοιρομέρι Κύπρου και αυγό μάτι ή ποσέ ή βραστό ή όπως μας αρέσει. Με χοιρομέρι ή λούντζα Κύπρου ή άλλο ανάλογο αλλαντικό που έχουμε ήδη στο ψυγείο μας. Με ρόκα ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα αλλά ακόμα και ρύζι ή ζυμαρικά. Γιατί στο ZannetCooks αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και δεν «σκάμε» για λεπτομέρειες παρά μόνο από το πολύ νόστιμο φαγητό που ετοιμάζουμε!
Συστατικά
- 1 ματσάκι ρόκα, κομμένη με τα χέρια
- 1 ½ κουταλιά της σούπας Τυροβολάκι Μυτιλήνης ή φέτα, θρυμματισμένα
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ του φλιτζανιού χοιρομέρι Κύπρου κομμένο σε κυβάκια ή κυβάκια άλλου καπνιστού αλλαντικού
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο, κατά βούληση
- Ξύδι balsamico ,κατά βούληση
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος τη ρόκα και τα φρέσκα κρεμμύδια και διασκορπίζουμε από πάνω το τυρί. Ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα αυγά, μάτια και τα ακουμπάμε πάνω στη σαλάτα. Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χοιρομέρι να γίνει λίγο τραγανό.
Βήμα 3
Το διασκορπίζουμε και αυτό πάνω στα υπόλοιπα υλικά, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.