Ρύζι Ανατολής
2013-08-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.ρύζι jasmine ή άλλο αρωματικό
Λάδι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
1/2φλ.σταφίδες ξανθές
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα ½ λεμονιού
1κ.γλ.κουρκουμάς
3φλ.χλιαρό νερό ή ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ή το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες και πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά. Μόλις τελειώσει το νερό, χωρίς να έχει στεγνώσει τελείως, κλίνουμε το μάτι και το αφήνουμε 5-6 λεπτά πριν σερβίρουμε.