Ρύζι και καλαμπόκι με πάστα σπανάκι
2013-07-31- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.φρέσκο σπανάκι ψιλ/νο
1/2φλ.καλαμπόκι κονσέρβας
3φλ.ρύζι έτοιμο
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.γλ.κύμινο
5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Μια πρέζα μπούκοβο
Αλατοπίπερο
6κ.σ.λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε το μισό λάδι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κύμινο. Μόλις βγουν οι μυρωδιές προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και τα πολτοποιούμε στο mylti. Εντωμεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο λάδι και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το καλαμπόκι. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και το μείγμα από το σπανάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.