Ρύζι με σάλτσα μανιταριών και σέλινο
2013-08-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.ρύζι για πιλάφι
Λάδι
Αλατοπίπερο
2μεγάλα κλωνάρια σέλινο ψιλ/να
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)_
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
Αλατοπίπερο
1/2ποτ.του κρασιού λευκό κρασί
1/4κ.γλ.κόλιανδρο κοπανισμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το σέλινο, τα μανιτάρια και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά. Μόλις απορροφήσει τα πολλά υγρά ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τυρί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.