Ρύζι που περίσσεψε με λαχανικά στη λαδόκολλα
2013-07-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 1/2φλ.ρύζι που περρίσεψε
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.λευκό κρασί
2κ.σ.σταφίδες ξανθές
2κλοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1φλ.μανιτάρια πλευρώτους κομμένα με τα χέρια
Ρεγκάτο τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια ,την πιπεριά και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 κομμάτια λαδόκολλας. Τα κλείνουμε σε πακετάκι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο ανοίγουμε το πακετάκι και πασπαλίζουμε με μπόλικο ρεγκάτο τριμμένο. *Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε ατομικά πακετάκια λαδόκολλας για κάθε άτομο ξεχωριστά.