Ρύζι Jasmin με ξερά φρούτα και κουκουνάρι
2013-08-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 ½ φλ.ρύζι jasmine
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.ζωμός λαχανικών
1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
6βερύκοκα ξερά ψιλ/να
6δαμάσκηνα ξερά ψιλ/να
2κ.σ.κουκουνάρι καβουρδισμένο
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και την πιπεριά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα βερύκοκα και τα δαμάσκηνα. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Τέλος ρίχνουμε το κουκουνάρι, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το σερβίρουμε ζεστό , σκέτο ή σαν συνοδευτικό κάποιου κρέατος.