Σάλτσα marinara με ντομάτες του χωριού
2013-10-13- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
13/10/13
Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι to be continued από τη χθεσινή ντοματόσουπα! Γιατί όπως ανέφερα ,η αφθονία ντοματοπιπεριάς στο σπίτι, καλά κρατεί. Ας κάνουμε μια σάλτσα marinara λοιπόν που μπορούμε να φυλάξουμε στο ψυγείο για ζυμαρικά, πίτσα, μπρουσκέτες, ομελέτες ή ότι άλλο ζητάει ντομάτα!
Συστατικά
6 μέτριες ντομάτες, διαλέγουμε τις παραγινωμένες
¾ του φλιτζανιού νερό
3 λιαστές ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
3 πιπεριές κέρατο, διάφορα χρώματα, καθαρισμένες από τα σπόρια και χοντροκομμένες
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό, προτιμότερο φρέσκος
½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι, ξερό
1 κουταλιά της σούπας, φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
Μια πρέζα μπούκοβο
Αλατοπίπερο
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τις ντομάτες φρέσκιες και λιαστές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και λίγο αλατοπίπερο και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε να μαλακώσουν τελείως, για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας και το πολτοποιούμε στο multi. Το μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι με το νερό και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω σε ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή ρύζι. Αν μας βγει αραιή ,βράζουμε λίγη παραπάνω ώρα όταν τα μεταφέρουμε πολτοποιημένα στην κατσαρόλα.