Σάμαλι με ταχίνι και μέλι
2015-04-06- Ποσότητα: 12 κομμάτια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
10/4/15
Σάμαλι με ταχίνι και μέλι, γλύκισμα παραδοσιακό με την πινελιά του ZannetCooks.
Συστατικά
250gr. Σιμιγδάλι ψιλό
300gr. Γιαούρτι
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 κουταλιά του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
Ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το γλυκό και το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Βήμα 2
Απλώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα και το ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Βράζουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 4
Βγάζουμε το ζεστό γλυκό από το φούρνο και με ένα βρεγμένο μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια. Σιροπιάζουμε αμέσως με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να το απορροφήσει.