Σαγανάκι με φέτα Βόλου και σάλτσα ούζου
2013-06-03- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κομμάτι 150γρ.περίπου φέτα
1σφηνάκι ούζο
Λάδι για το τηγάνισμα
1κρεμμυδάκια φρέσκο
100ml κρέμα γάλακτος
1κ.γλ.βασιλικός ξερός
Αλατοπίπερο
1κ.σ.ελαιόλαδο
Αλεύρι για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμισθεί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 4-5 λεπτά να δέσει. Τη διατηρούμε ζεστή. Εντωμεταξύ βρέχουμε το κομμάτι της φέτας και το περνάμε από το αλεύρι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές και σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας από πάνω 1-2 κουταλιές από τη σάλτσα.