Σαλάτα βλίτα σπέσιαλ
2013-06-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό βλίτα
2αυγά βρασμένα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μουστάρδα
Το χυμό 1 λεμονιού
1κ.σ.ξύδι
1κ.γλ.ζάχαρη
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1πατάτα
2κ.σ.κάππαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα βράζουμε. Βράζουμε και την πατάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε σαλατιέρα βαθιά τα βλίτα και τα κόβουμε. Κόβουμε σε κυβάκια την πατάτα και την ρίχνουμε και αυτήν στην σαλατιέρα. Προσθέτουμε την κάππαρη, το ασπράδι του αυγού και τον κρόκο ξεχωριστά ψιλοκομμένα. Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το λιωμένο σκόρδο και την μουστάρδα. Ανακινούμε καλά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.