Loader

Σαλάτα καλοκαιρινή με χταπόδι και tapenade ελιάς

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

2/8/13

Πόσο πολύ καιρό έχω να επικοινωνήσω μέσω του site μου, ούτε και εγώ δεν θυμάμαι.

Θα σας αποκαλύψω όμως το λόγο.

Ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο για εσάς. Πλούσιο, παλιό και νέο υλικό προς..μαγέιρεμα (τι άλλο!), σε καινούργια ιστιότοπο ή αλλιώς άλλο server, όπως με διόρθωσε ο καλός μου.

Όλο αυτόν τον καιρό λοιπόν καταπιάστηκα με αυτό και δεν είχα χρόνο για καινούργιες αναρτήσεις.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν τις διακοπές μας, με καλοκαιρινή διάθεση και σκέψη στην παραλία έφτιαξα μια ελαφριά σαλατούλα με άκρως νησιωτική αίσθηση.

Και το ποντικάκι (ψεύτικο φυσικά), το αγόρασα σήμερα για το σκύλο μας. Το βρήκα στο pet shop που πήγα σήμερα για προμήθειες διακοπών και μου άρεσε. Για γάτες έλεγε ότι είναι…αλλά ποιος νοιάζεται…σε μια εβδομάδα πάμε διακοπέεεεες!!!

Βάζουμε ουζάκι και πάγο και κάνουμε αρχή από σήμερα!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!Πάρτε όσο περισσότερη δύναμη και κουράγιο μπορείτε, γενικότερα γεμίστε μπαταρίες για την καινούργια σεζόν.

Σύντομα κοντά σας!Πολλά φιλιά!

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

300γρ.* χταπόδι κατευθείαν από την κατάψυξη

1μικρό κρεμμύδι ολόκληρο

1φλ.λευκό κρασί

1φύλλο δάφνης

αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

3φλ.μαρούλι ψιλ/νο

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1φλ.ραντίτσιο ψιλ/νο

1μέτριο αγγούρι κομμένο σε φετάκια

1 1/2κ.γλ.μηλόξιδο

ΓΙΑ ΤΟ TAPENADE

1φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

1σκελ.σκόρδο

1κ.γλ.δυόσμος φρέσκος

1κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.ηλιόσπορος καβουρδισμένος και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το χταπόδι στην χύτρα και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει , το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε όλα τα υλικά για το tapenade και τα χτυπάμε ελαφρά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα , εκτός από το μηλόξιδο και διασκορπίζουμε από πάνω το χταπόδι. Ραντίζουμε με το μηλόξιδο και διασκορπίζουμε στο τέλος το tapenade. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον ηλιόσπορο και αν θέλουμε λίγο ακόμα λάδι. Σερβίρουμε αμέσως. *Μπορούμε να μαγειρέψουμε μεγαλύτερη ποσότητα χταποδιού με τα αντίστοιχα υλικά και να το διατηρήσουμε με λαδόξιδο στο ψυγείο για μεζέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *