Loader

Σαλάτα κριθάρι με ρόδι και ψητή κολοκύθα

2016-03-29
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

30/3/16

Σαλάτα κριθάρι με ρόδι και ψητή κολοκύθα που μπορεί να σερβιριστεί κάλλιστα σαν συνοδευτικό για ψητό κρέας ή σαν κύριο γεύμα. Το κριθάρι είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στην καλή υγεία του εντέρου αλλά και ολόκληρου του οργανισμού. Βάλτε το στη διατροφή σας και θα με θυμηθείτε. Άλλωστε πλέον μπορείτε να το βρείτε στα ράφια όλων των σούπερ μάρκετ και άρα δεν υπάρχει λόγος να το αναβάλετε.

farropom (1) farropom (6)

Συστατικά  

1 μέτρια κολοκύθα

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 φλιτζάνι κριθάρι

1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού

¼ του φλιτζανιού cranberries

¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροτριμμένη

1 ματσάκι ρόκα

Για το dressing:

1 μικρό κρεμμύδι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Πλένουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε φέτες. Τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 30-40 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ξεπλένουμε το κριθάρι και το βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30-40 λεπτά και το σουρώνουμε.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μισό dressinhg με το κριθάρι, τα cranberries και τα καρύδια. Απλώνουμε τη ρόκα χοντροκομμένη σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κριθαριού.

Βήμα 5

Ακουμπάμε τις φέτες της κολοκύθας πάνω στα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με dressing που έμεινε για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *