Σαλάτα με μαρινάτο κοτόπουλο και pesto dressing
2014-05-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
24/5/14
Σαλάτα με μαρινάτο κοτόπουλο και pesto dressing. Το κοτοπουλάκι με την συνταγή της μαμάς μου και το dressing με την δική μου πινελιά με τις γεύσεις του pesto που τόσο αγαπώ. Τώρα που το σκέφτομαι θα το δοκιμάσω και με ζυμαρικά ή βραστά λαχανικά. Εσείς απολαύστε το με όποια εκδοχή σας αρέσει, γιατί είναι πιάτο passepartout !
Συστατικά
Για το κοτόπουλο:
1στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μεσαία κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή βασιλικός
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για το dressing:
¼ του φλιτζανιού βασιλικός
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
Μπούκοβο, τσίλι σκόνη ή ότι καυτερό θέλουμε, κατά βούληση (προαιρετικά)
2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο η περισσότερο αν θέλουμε το μείγμα περισσότερο ρευστό
1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
1 σκελίδα σκόρδο
1 ½ κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Για τη σαλάτα:
1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας
2 μέτρια καρότα βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες ή ωμά, τριμμένα
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα 4, ανάλογα το μέγεθος
Φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το κοτόπουλο: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το κρέας σε μπολ με καπάκι και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά όλο το βράδυ).
Βήμα 2
Την επόμενη το τινάσσουμε ελαφρά και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά, για5-6 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Το βγάζουμε και το κρατάμε σε ζεστό μέρος.
Βήμα 3
Για το dressing : Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο multi μέχρι να αποκτήσουμε την μορφή που θέλουμε, προσθέτοντας αν θέλουμε επιπλέον ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Για τη σαλάτα: Ακουμπάμε τη ρόκα ή την πράσινη σαλάτα σε πιατέλα ή βαθιά σαλατιέρα και από πάνω διασκορπίζουμε τα καρότα και τα μισά ντοματίνια. Ρίχνουμε το μισό dressing και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 5
Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και διασκορπίζουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια. Περιχύνουμε με το dressing που έμεινε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας αν θέλουμε με φύλλα βασιλικού.