Loader

Σαλάτα πορτοκάλι με κρεμμύδια και ελιές

2015-07-26
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/7/15

Σαλάτα πορτοκάλι με κρεμμύδια και ελιές που τρώγεται και σαν συνοδευτικό για ψητό κρέας.

orangesld (1) orangesld (3)

Συστατικά

  • 2 μέτρια πορτοκάλια χωρισμένα σε φετάκια
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδια σε βάζο (τουρσί ή σε balsamico)*
  • 2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές σε φέτες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι, με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ετοιμάζουμε μια ελαφριά σος που την φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα πορτοκάλια, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ή φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο τα βράδυ να μαριναριστεί η σαλάτα και να ενωθούν οι γεύσεις. *Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε κρεμμυδάκια στιφάδο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο στους 200C για 1 ώρα ή ανάμεσα από κάρβουνα που έχουμε στο b.b.q.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *