Σαλάτα ψητής γλυκοπατάτας
2014-10-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
23/10/14
Σαλάτα ψητής γλυκοπατάτας με αυγό και σταφίδες. Μπαίνει σε μπολ για τη δουλειά, σερβίρεται κρύα ή ζεστή, για εύκολο γεύμα ή ελαφρύ δείπνο.
Συστατικά
- 1 γλυκοπατάτα
- 2 πομοντόρια ή μικρές ντομάτες, χαραγμένες βαθιά στα 4
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ,ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ξανθές
- 1 αυγό βραστό κομμένο στα 4 ή σε φετάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Μια πρέζα από: κουρκουμά, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά. Πλένουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε φέτες στρογγυλές.
Βήμα 2
Τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ακουμπάμε επίσης τα πομοντόρια και την πιπεριά.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και διασκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και τις σταφίδες. Τοποθετούμε δίπλα το αυγό και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο για να σερβίρουμε.