Σαλάτα antipasto
2013-06-23- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.μαρούλι ή άλλη πράσινη σαλάτα ψιλ/νη
1/4φλ.ντοματίνια κομμέναα στη μέση
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
10ελιές Καλαμών
1/3φλ.προσούτο ή σαλάμι αέρος ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλ/νη
1/2φλ.ανάμικτό τουρσί
1/2αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
1/4φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
2κ.σ.λάδι
1κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ ή άλλη σαλατιέρα το τουρσί, την πιπεριά Φλωρίνης, το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις ελιές και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα ή όλο το βράδυ. Την επόμενη διασκορπίζουμε μεταφέρουμε το μείγμα σε πιάτο που έχουμε διασκορπίσει το μαρούλι και ρίχνουμε από πάνω το αλλαντικό που θα χρησιμοποιήσουμε και το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.