Σαλάτα Caesar από σπίτι
2015-10-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
15/10/15
Σαλάτα Caesar από σπίτι με κρουτόν και dressing φτιαγμένο με τα χεράκια μας. Συμπληρώνουμε ντοματίνια, ψητό κοτόπουλο, τόνο κονσέρβας, αυγό ή ότι άλλο μας αρέσει για ένα πλήρες γεύμα.
Συστατικά
Για το dressing:
4 κεφάλια σκόρδο
2 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
4-5 φιλέτα αντζούγιας
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon ή ότι προτιμάμε
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Για τα κρουτόν:
1 ½ φλιτζάνι μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μυρωδικών της αρεσκείας μας
Αλατοπίπερο
Για τη σαλάτα:
2-3 φλιτζάνια σγουρή σαλάτα ψιλοκομμένη
1 μικρό ραντίτσιο ψιλοκομμένο
1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα σε φλοίδες
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το dressing: Ακουμπάμε το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο, το ραντίζουμε με λίγο λάδι και το τυλίγουμε. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και πιέζουμε ένα ένα τα κεφάλια να βγεί η ψίχα τους.
Βήμα 2
Τη μεταφέρουμε στο multi με όλα τα υπόλοιπα για το dressing και το φυλάμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό για ένα πιο ρευστό dressing. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 3
Για τα κρουτόν: Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί και το ραντίζουμε με το λάδι. Πασπαλίζουμε με μείγμα μυρωδικών της αρεσκείας μας και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα απλώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 16-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 4
Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ τα σαλατικά και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το dressing και τα κρουτόν. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Διασκορπίζουμε νιφάδες παρμεζάνας και ότι άλλο επιλέξουμε και ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο για να σερβίρουμε.