Loader

Σαλάτα panzanella με λαχανάκια Βρυξελλών

2015-06-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

3/6/15

Σαλάτα panzanella με λαχανάκια Βρυξελλών για ένα νόστιμο υγιεινό γεύμα με ελαφριά διάθεση όπως επιτάσσει το καλοκαίρι.

panzbruss (4) panzbruss (5)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και κομμένα στα 2 ή τα 4, ανάλογα το μέγεθος
  • 10 μεγάλα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού fish sauce
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο ή όσο μας αρέσει
  • Παρμεζάνα σε φλοίδες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια ή chives για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Διασκορπίζουμε τα λαχανάκια σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15-20 λεπτά.

Βήμα 2

Κάνουμε το ίδιο και με το ψωμί και το ψήνουμε στον αέρα για 10-12 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι να μυρίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλτοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με την fish sauce και το balsamico.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψωμί και τα λαχανάκια.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά για να σερβίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας και chives αν θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *