Σαλάτα panzanella με λαχανάκια Βρυξελλών
2015-06-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
3/6/15
Σαλάτα panzanella με λαχανάκια Βρυξελλών για ένα νόστιμο υγιεινό γεύμα με ελαφριά διάθεση όπως επιτάσσει το καλοκαίρι.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και κομμένα στα 2 ή τα 4, ανάλογα το μέγεθος
- 10 μεγάλα ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού fish sauce
- 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο ή όσο μας αρέσει
- Παρμεζάνα σε φλοίδες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια ή chives για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Διασκορπίζουμε τα λαχανάκια σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15-20 λεπτά.
Βήμα 2
Κάνουμε το ίδιο και με το ψωμί και το ψήνουμε στον αέρα για 10-12 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι να μυρίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλτοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με την fish sauce και το balsamico.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψωμί και τα λαχανάκια.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά για να σερβίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας και chives αν θέλουμε.