Σελινόριζα σούπα με κρουτόν
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
120 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
750 ml γάλα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 σελινόριζα, περίπου 500 γρ., καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ
2κ.σ.λάδι
6 φέτες ψωμιού του τοστ χωρίς την κόρα, σε κυβάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1κ.σ.αρωματικά της αρεσκείας σας
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 60 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα κυβάκια σελινόριζας και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει και την πολτοποιούμε multi . πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. για να ετοιμάσουμε τα κρουτόν ,ρίχνουμε τα κυβάκια του ψωμιού σε ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το μυρωδικό ή τα μυρωδικά της αρεσκείας μας. Τα ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τα κρουτόν σε ψωμιέρα ή ξεχωριστό ατομικό μπολάκι μαζί με τη σούπα.