Loader

Σιγομαγειρεμένα λεμονάτα φιλετάκια

2013-09-17
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

17/09/13

Εντάξει το λέω, με έχει διαλύσει αυτή η πανσέληνος, με έχει καταρρακώσει σας λέω. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως δεν ασχολούμαι με ζώδια για να δω αν όντως έχει αστρολογική εξήγηση όλο αυτό. Ή μήπως κάπως έτσι νιώθετε και εσείς , ανεξαρτήτως ζωδίου. Σαν μια δικαιολογία που θέλουμε να έχουμε για αυτές τις κάποιες μέρες του μήνα που έχουμε τις «κλειστές» μας, τις «μαύρες» μας ή όπως συνηθίζει ο καθένας να το χαρακτηρίσει.

Από την άλλη είναι και το Φθινόπωρο στη μέση , που όσο να πεις βοηθάει στη μελαγχολική μας διάθεση. Και δεν σας κρύβω , είναι και όλα αυτά τα δυσάρεστα επαγγελματοοικονομικά που ακούω κάθε μέρα, από διάφορους τομείς εργασίας και διαφόρων ηλικιών ανθρώπους. Ουφ, μπα σε καλό μου, ψυχοπλακώθηκα περισσότερο μου φαίνεται.

Ας πούμε ότι φταίει η Πανσέληνος. Κλασική ατάκα που λίγο πολύ πιάνει πάντα και μετά φεύγει μαζί με το ολόκληρο φεγγάρι, για να συνεχίσουμε και εμείς από εκεί που είχαμε μείνει.

Συστατικά  

400gr. Χοιρινά φιλετάκια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι ζεστό νερό

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά του γλυκού soya sauce

Αλατοπίπερο

3-4 γαρύφαλλα

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο ginger ή σκόνη

1 κουταλιά μηλόξιδο

Χυμό 1 λεμονιού

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το νερό με το μέλι , τη soya sauce, το ginger, το μηλόξιδο, τα γαρύφαλλα, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Βήμα 2

Σε φαρδιά κατσαρόλα , σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα φιλετάκια και από τις 2 πλευρές και τα βγάζουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού και το φύλλο δάφνης.

Βήμα 4

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε τα φιλετάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45- 50 λεπτά.

Βήμα 5

Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα και τη δάφνη. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Προσαρμογή συνταγής :

Δική μου!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *