Σιγοψημένο μοσχαράκι σε κόκκινο κρασί
2013-07-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Birthday 2012
Συστατικά
800γρ.μοσχάρι σε κύβους
1/2λίτρο κόκκινο κρασί
1λίτρο ζωμό κρέατος
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.γλ.μπαχάρι
1/2φλ.σέλινο τριμμένο στο multi
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1κρεμμύδι τριμμένο στο multi
½.φλ.χυμός ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 2ώρες να μείνει με τη σαλτσούλα του σε χαμηλή φωτιά. Το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι basmati.