Loader

Σιροπιαστά κεκάκια καρύδας

2013-07-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Γλυκό- Μενού Χριστουγέννων 2011

Συστατικά  

200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
120γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τα φορμάκια
1κ.γλ.ξύσμα λεμονιού
120ml γάλα
3κ.σ.καρύδα
1βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1/2ποτήρι ζάχαρη
1/2ποτήρι νερό
1ξυλάκι κανέλλας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα ανακατεύουμε 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα 150γρ. ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μεταφέρουμε ένα ένα τους κρόκους στον κάδο του μίξερ. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το ινδοκάρυδο. Κατεβάζουμε το κάδο από το μίξερ. Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Το μεταφέρουμε στο υπόλοιπο μείγμα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με θήκες για κεκάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι μας. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε κρύα κεκάκια και σερβίρουμε μετά από λίγα λεπτά που του έχουν απορροφήσει με σαντιγύ ή παγωτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *