Loader

Σιροπιαστό γλυκό με ταχίνι

2013-08-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

σιροπιαστό γλυκό με ταχίνι

Συστατικά  

1φλ.ταχίνι

1φλ.χλιαρό νερό

1/2φλ.ζάχαρη

1/2φλ.καρύδια τριμμένα

1/2φλ.σταφίδες ξανθές

Χυμό 1λεμονιού

Χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού

2κ.γλ.σόδα μαγειρικής

1κ.γλ.κανέλα

2φλ.αλεύρι

2κ.σ.κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1φλ.ζάχαρη

2/3φλ.νερό

Χυμό 1 λεμονιού

λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Διαλύουμε το ταχίνι στο νερό και το μεταφέρουμε στο μείγμα αλευριού. Σε άλλο μπολ βάζουμε τους χυμούς των φρούτων και ρίχνουμε μέσα τη σόδα. Ανακατεύουμε προσεχτικά γιατί θα αφρίσει. Προσθέτουμε το κονιάκ και το μεταφέρουμε στα υπόλοιπα υλικά. Με μια κουτάλα τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και προσθέτουμε τα καρύδια , τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κάνουμε άλλο ένα καλό ανακάτεμα και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Το απλώνουμε όμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Με μια οδοντογλυφίδα δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κάτσει λίγο. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε προσεχτικά σε κομμάτια το γλυκό μας και ρίχνουμε το σιρόπι πάνω του αφού κρυώσει το γλυκό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *