Loader

Σκορδάκια confit

2014-04-07
  • Ποσότητα: 1 μικρό βάζο
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

7/4/14

Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό ρήμα confire (για την προετοιμασία), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική λέξη (conficere), που σημαίνει “να κάνει, να παράγει, να κάνει, να προετοιμάσει”. Σαν τεχνική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά το μεσαίωνα σε φρούτα για μεγαλύτερο χρόνο συντήρησης. Γενικότερα με τον όρο confit αναφερόμαστε σε ένα είδος συνοδευτικού που προέρχεται από φρούτα ή λαχανικά βρασμένα σε λάδι με μπαχαρικά ή ζαχαρόνερο. Τα δικά μας σκορδάκια confit παρότι θα τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες αλμυρές συνταγές, μπορώ να πω πως είναι ένα σκέτο γλύκισμα! Και για το τραπέζι της Λαμπρής, να θυμάστε πως ταιριάζει θαυμάσια με το ψητό μας αρνάκι μαζί με φρεσκοψημένο ψωμί χωρίς να μένει η δυσάρεστη οσμή του σκόρδου στο στόμα.

garlicconfit (1) garlicconfit (5)

Συστατικά

  • 15 μικρά σκορδάκια ή 1 ½ κεφάλι σκόρδο χωρισμένο σε σκελίδες
  • 1 ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι πιπεριού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα σκορδάκια καθαρισμένα μαζί με τους κόκκους πιπεριού. Ρίχνουμε το λάδι και ρυθμίζουμε το μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά. Θα διαπιστώσουμε ότι είναι έτοιμα όταν θα αρχίσουν να παίρνουν καφετί χρώμα.

Βήμα 2

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι μαζί με όσο από το λάδι που μαγειρεύτηκαν, χωράει ώστε να τα καλύψει. Το φυλάμε στο ψυγείο στο ψυγείο μέχρι και ένα μήνα φροντίζοντας κάθε φορά που θέλουμε να βγάλουμε σκόρδο, να χρησιμοποιούμε καθαρό κουτάλι. Το χρησιμοποιούμε για γρήγορο σκορδόψωμο σε φρυγανισμένο ψωμί ή σερβιρισμένο δίπλα σε πιατέλα τυριών ή πουρέ πατάτας και λαχανικών, με ζυμαρικά και σάλτσες ή dip.

 

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *