Σκορδάτες πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια
2013-06-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3μεγάλες πατάτες
2 σκελ.σκόρδο σε φετούλες
150γρ.μανιτάρια Portobello
100ml γάλα φρέσκο
200ml κρέμα γάλακτος
1κ.γλ.μουστάρδα πικάντικη
3κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
50γρ.γραβιέρα ή άλλο τυρί της επιλογής σας
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες μόλις κρυώσουν. Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος φούρνου τις πατάτες και τα μανιτάρια. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά το γάλα, το σκόρδο, την κρέμα γάλκτος, την μουστάρδα, τον μαιντανό και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό το φαγάκι μας και πασπαλίζουμε με το τυράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.