Σκορδάτος μπακαλιάρος με λαχανικά
2015-03-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
20/3/15
Σκορδάτος μπακαλιάρος με λαχανικά για όσους δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν με τον επιπλέον μπακαλιάρο που αγόρασαν. Εναλλακτικοί τρόποι σερβιρίσματος, με οικονομικά υλικά και εγγυημένη απόλαυση.
Συστατικά
- 1 κιλό παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος
- 750gr. Πατάτες κομμένες όπως μας αρέσει
- 2-3 μεγάλα καρότα κομμένα όπως μας αρέσει
- 8-9 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1 φλιτζάνι σέλινο ή σέλερυ ψιλοκομμένο
- Χυμό από 3 λεμόνια
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, τον ξεπλένουμε καλά και τον αφήνουμε να στραγγίξει.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε ½ σκελίδα σκόρδο, μέχρι να μυρίσει, χωρίς να μαυρίσει. Την αφαιρούμε και ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το υπόλοιπο σκόρδο. Καλύπτουμε με νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ακουμπάμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και επιπλέον πιπέρι. Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι, ίσα να τα καλύπτει και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.