Σκορδάτο κοτόπουλο φούρνου
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Αλατοπίπερο
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
250γρ.μανιτάρια κομμένα στη μέση
1κ.γλ.θυμάρι
1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Χυμό 1 λεμονιού
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το σκόρδο,τα μανιτάρια και το σέλινο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό και μεταφέρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια και το ζωμό σε ταψί. Πασπαλίζουμε με τον μαιντανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε ζεστό μαζί με τα μανιτάρια και σάλτσα από το ταψί και αν θέλουμε πουρέ ή πατάτες τηγανητές.