Σκορδάτο μοσχάρι με μουστάρδα και κρέμα γάλακτος
2013-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:40 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Λάδι
Αλατοπίπερο
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1φλ.κρασί λευκό
200ml κρέμα γάλακτος
1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη
2κ.σ.θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το απορροφήσει λίγο συμπληρώνουμε νερό να καλύψει το κρέας μας ένα δάχτυλο παραπάνω. Αφήνουμε να σιγοβράσει 1 μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ρίχνουμε τη μουστάρδα 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αφού έχει μείνει ήδη το φαγητό μας με το ζουμάκι του. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά στη φωτιά, κατεβάζουμε και σερβίρουμε με ρυζάκι.