Σκορδοριγανάτο αρνί με ντομάτα
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 φλ.αρνί από αυτό που περίσσεψε
2 κουταλιές λάδι
5σκελ.σκόρδο ξεφλουδισμένες
1κ.σ.ρίγανη
αλατοπίπερο
2 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά
1 κουταλιά πελτέ
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ροδίζουμε το αρνάκι απ' όλες τις πλευρές και το βάζουμε στην άκρη.Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα σκόρδα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό στον οποίο έχουμε διαλύσει μέσα τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σιγοβράζουμε μισή ώρα.Προσθέτουμε το κρέας, σκεπάζουμε και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά . Γυρνάμε κανά δυο φορές τα κομμάτια προσθέτοντας λίγο ζωμό αν χρειαστεί.Σερβίρουμε ζεστό.