Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα και λουκούμι
2014-08-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 35-50 κομμάτια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
30/8/14
Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα και λουκούμι κερνάμε σήμερα. Γιορτάζει ο καλός μου και η αδελφή μου , γι’ αυτό, όπως κάθε χρόνο, το κέρασμα είναι από τα χεράκια μου. Χρόνια πολλά στον Αλέξανδρο, την Αλεξάνδρα, την Αλέκα, τον Αλέκο, την Αλεξία, τον Αλέξη και όλους όσους γιορτάζουν. Προτελευταία μέρα του Αυγούστου με μια γλυκιά γεύση στο στόμα από το φετινό μας καλοκαίρι.
Συστατικά
- 400gr. Λευκή σοκολάτα
- 180gr. Λουκούμια, κομμένα σε κομμάτια
- 2/3 του φλιτζανιού φουντούκια ή άλλοι ξηροί καρποί της επιλογής μας, χοντροτριμμένοι
- ¼ του φλιτζανιού σταφίδες ή διάφορα ξερά φρούτα της επιλογής μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και την βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Την ζεσταίνουμε 30 δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε για άλλα 20.
Βήμα 3
Ρίχνουμε αμέσως τα λουκούμια, τους ξηρούς καρπούς και τα ξηρά φρούτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 4
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο 1-2 ώρες ή σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4.
Βήμα 5
Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, μεγέθους της αρεσκείας μας και τα σερβίρουμε. Για καλύτερη παρουσίαση και συντήρηση, τα κρατάμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της κατανάλωσης.