Σοκολατένιο αμυγδαλογλύκισμα
2013-08-25- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
130γρ.αμυγδαλόψιχα τρίμμα
4αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
100γρ.βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί
100γρ.κουβερτούρα
1κ.σ.κονιάκ
1φλ.ζάχαρη
1πρέζα αλάτι
Λίγο αλεύρι για το ταψί
λίγο άχνη ζάχαρη και κακάο για το τέλος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα κροκάδια να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το κονιάκ και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Ανακατεύουμε το χτυπημένο μείγμα με τη μείγμα σοκολάτας. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σε μαρέγκα και ρίχνουμε λίγη από αυτή στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά. Κατόπιν προσθέτουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε πολύ πολύ απαλά. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε μια φόρμα που ανοίγει από το πλάι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με την άχνη και το κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.