Σοκολατένιο γιαουρτοκέικ με γλάσο
2013-08-23- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4φλ.ζάχαρη
3αυγά χτυπημένα
1βανίλια
1/3φλ.γιαούρτι
1/4φλ.κακάο
1φλ.αλεύρι
1/2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2κ.σ.κακάο
1φλ.ζάχαρη άχνη
1κ.γλ.νερό
1/4φλ.λιωμένο βούτυρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη βανίλια και το γιαούρτι και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ. Επίσης ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, τη ζάχαη και το μπέικον και τα ρίχνουμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο πολύ καλά και αλείφουμε καλά την επιφάνεια του κέικ. Το βάζουμε στο ψυγείο τοτλάχιστον 1 ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια για να σερβίρουμε.