Σοκολατένιο ραβανί
2013-07-02- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
5αυγά
140γρ.ζάχαρη
140γρ.σιμιγδάλι ψιλό
70γρ.αλεύρι
100γρ.κουβερτούρα
Λίγο βούτυρο για το ταψί
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300γρ.νερό
300γρ.ζάχαρη
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα. Κατεβάζουμε τον κουβά του μίξερ από τη βάση και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με το σιμιγδάλι.Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το κομμένο λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι. Το αφήνουμε να διαλυθεί η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και να δέσει το σιρόπι. Μολις ψηθεί το γλυκό μας το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και σερβίρουμε.