Σοκολατογλυκό Πρωτοχρονιάς
2013-07-27- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.κουβερτούρα
4αυγά
200γρ.βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί
Λίγο αλεύρι για το ταψί
250γρ.ζάχαρη
100γρ.μπισκότα κανέλλας σπασμένα με τα χέρια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με το βούτυρο. Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Κατεβάζουμε τον κάδο και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αυγών το μείγμα κουβερτούρας. Προσθέτουμε ταμπισκότα και με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Μεταφέρουμε μέσα το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140C για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια. Το σερβίρουμε χλιαρό με σαντιγύ, παγωτό ή κρέμα γάλακτος.