Σοκολατομάνια
2013-08-25- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.κουβερτούρα
1φλ.ζάχαρη
200γρ.βούτυρο
5αυγά χωρισμένα οι κρόκοι από τα ασπράδια
2κ.σ.κονιάκ
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3/4φλ.κακάο
Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε την κουβερτούρα σε κατσαρόλα με το βούτυρο να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Χτυπάμε τους κρόκους και την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα ασπράδια χτυπημένα με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και στρώνουμε μέσα μια λαδόκολλα. Κρατάμε 2 φλιτζάνια από το μείγμα μας και το υπόλοιπο το ρίχνουμε μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά. Κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε , πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε.